Institut Jules Bordet - Jules Bordet Instituut

Research & Development

Home Page Map Site Zoeken Contact Nieuws van het Bordet Instituut Medische Aktualiteit

Research and Development

Fundamenteel en klinisch onderzoek

Fundamenteel en klinisch onderzoek (Bordet Instituut)

Fundamenteel en klinisch onderzoek (Bordet Instituut)

Onderzoek, gecombineerd met de zorg voor onze patiënten en onderwijsactiviteiten, is een van de belangrijkste missies van het Bordet Instituut.

De huidige ontwikkeling van de oncologie was slechts mogelijk door intensief onderzoek zowel in het laboratorium als klinisch. Dit onderzoek mondde reeds uit in honderden waardevolle wetenschappelijke bijdragen die internationaal erkenning vinden (Medische Publicaties (Bordet Instituut) : klik hier).

 
Een wezenlijk facet van het Jules Bordet Instituut is echter de nauwe integratie van onderzoek en oncologische praktijk. Hierdoor is het klinisch onderzoek permanent betrokken bij de behandeling van de patiënten. Vele van deze klinische onderzoeksprogramma’s worden uitgevoerd in samenwerking met nationale- of internationale centra, in het bijzonder in het kader van de EORTC (European Organization for Research and Treatment of Cancer), die trouwens in 1964 in het Jules Bordet Instituut werd opgericht.

  

Deze sectie is gewijd aan de onderzoeksactiviteiten die worden uitgevoerd door klinische entiteiten en andere eenheden (bvb laboratoria) van het Bordet Instituut. Zelfs als er relaties tussen deze eenheden en veel meer studies worden uitgevoerd in samenwerking, worden activiteiten gemeld per eenheid: klik op de geselecteerde link hieronder :

 

• Onderzoekslaboratoria (Bordet Instituut) : klik hier

 

• Sectie "Onderzoek" van de volgende diensten : klik hier

 

• Sponsors van het onderzoek in het Bordet Instituut : klik hier

  

• Diverse Informatie : (under construction)
   

©2005, Jules Bordet Instituut - 121 Waterloolaan, 1000 Brussel, telephone image+32 2 541 31 11