Overslaan en naar de inhoud gaan

“We houden rekening met de levenskwaliteit van de patiënt bij de behandelingskeuze.”
    

Dr Yassine Lalami,
Coördinator van het MOC cervicofaciale tumoren

Hoe wij de kankers van hoofd en hals behandelen

‘Hoofd- en halskankers’  omvatten alle tumoren die zich ontwikkelen in de bovenste aerodigestieve tractus of in de ORL-sfeer (Oto-Rhino-Larynx): tong, wang, gehemelte, neus, sinus, speekselklieren, larynx (strottenhoofd), farynx (keelholte) …

Tijdens het eerste consult wordt een grondig klinisch onderzoek uitgevoerd met behulp van een fibroscopie. Daarbij wordt een dun, flexibel buisje ingebracht dat uitgerust is met een minicamera, om de binnenkant van neus, mond en keel te bekijken. 

Er wordt dan een biopsie genomen van de zone in kwestie of van een lymfeklier die vlak bij de tumor ligt. Vervolgens worden de stukjes weefsel in het laboratorium geanalyseerd door een patholoog, om na te gaan of ze kankercellen bevatten.

Om de tumor en de eventuele uitzaaiingen te evalueren, ondergaat de patiënt ook medische beeldvormingsonderzoeken: een cervicofaciale scan , MRI, PET-CT scan, bronchoscopie, oesogastroscopie enz. 

Het onderzoek steunen

Het onderzoek steunen

Het onderzoek aan het Jules Bordet Instituut is afhankelijk van uw gulheid. Doe een gift en neem deel aan de strijd tegen kanker

Meer informatie