Institut Jules Bordet - Jules Bordet Instituut

Voorstelling

Home Page Map Site Zoeken Contact Nieuws van het Bordet Instituut Medische Aktualiteit

Jules Bordet Instituut

Voorstelling

Algemeen voorstelling van het Jules Bordet Instituut

Institut Bordet - rue Héger-BordetHet Jules Bordet Instituut is een publiekrechterlijke Vereniging onderworpen aan de wet van 8 juli 1976

 

• Maatschappelijke zetel

Héger-Bordetstraat 1 - 1000 Brussel

 

Hoofdingang van het Jules Bordet Instituut

Waterloolaan 121, 1000 Brussel, Belgïe

 

Contact

- Algemeen nummer (Tel : +32.2.541.31.11 - Fax : +32.2.541.35.06)

- Raadplegingen (Tel : +32.2.541.30.00)

Institut Bordet -  brochure 2011Specifiek karakter van het Instituut

 

Het Jules Bordet Instituut, een geïntegreerd multidisciplinair centrum, is in België het enige onafhankelijke ziekenhuis dat zich uitsluitend op kankeraandoeningen toespitst.

Meer informatie : klik hier

 

Brochure 2011 van het Jules Bordet Instituut

Format.flashplayer : klik hier

• Format.pdf : klik hier

 

Organisation of  European Cancer InstitutesHet J. Bordet Instituut is lid van de OECI
(Organisation of European Cancer Institutes)
 

Meer informatie : klik hier

Video : Dr Dominique de Valeriola, Algemeen Medisch Directeur van het Jules Bordet Instituut, spreekt over de vooruitgang in de diagnose en behandeling van kanker en over de toekomst van het Instituut Jules Bordet, monogespecialiseerd in de strijd tegen kanker (vertaling hieronder)

 

DOCTEUR DOMINIQUE DE VALERIOLA from Iris-Hopitaux-Ziekenhuizen on Vimeo.

 

Vertaling :

Het Bordet Instituut als mono gespecialiseerd centrum van de strijd tegen kanker boekt de laatste jaren grote vooruitgang op het gebied van de cancerologie : vooruitgang op het gebied van diagnostische methoden, vooruitgang op het gebied van behandeling. Wat betreft de diagnostische methoden, hebben wij het geluk gehad nieuwe apparatuur te verwerven zoals een PET scan die ter beschikking staat van het geheel van de patiŽnten van het Iris net en die toelaat snelle diagnoses te stellen van de ziekte maar eveneens toelaat de behandelingen te evalueren en de antwoorden op de anti kanker behandelingen. Wij hebben steeds meer gerichte behandelingen op de tumorcellen die enerzijds toelaten meer doeltreffender te zijn maar eveneens minder toxisch zijn aangezien de normale cellen beschermd worden. Als medisch directeur ben ik uiterst optimistisch voor de toekomst : wij hebben belangrijke vooruitgang geboekt zelfs als het met kleine dagelijkse stappen is en wij gaan nog vooruit gaan ; wij hebben het geluk in het Bordet Instituut over extreem competente en gemotiveerde teams te beschikken die een maximum doen opdat deze ontwikkelingen zouden kunnen plaats hebben. Overigens hebben wij ook het geluk zowel klinische als laboratorium onderzoeksactiviteiten te kunnen integreren in de zorg voor de patiŽnten en hun, van het ogenblik dat het mogelijk is, te laten genieten van de laatste ontwikkelingen en ontdekkingen. Het is duidelijk dat het Bordet Instituut een te oud gebouw geworden is om er alles wat wij wensen, op een gemakkelijke manier te realiseren. En dus is ťťn van de belangrijkste doelstellingen natuurlijk de reconstructie van onze instelling die zou moeten gebeuren tussen dit en het jaar 2018. Wij zouden eveneens het multi disciplinaire karakter van de zorgen willen verbeteren, hetgeen wij al meer dan 50 jaar doen, maar dat wij nog meer zouden willen accentueren : ttz beslissingen voor de patiŽnten nemen op een zoveel mogelijk overlegde manier tussen de verschillende professionelen of het nu geneesheren van alle specialiteiten zijn, paramedici, verpleegkundigenÖ. dit allemaal natuurlijk ten gunste van de patiŽnt. Het Iris net heeft het geluk over referentie infrastructuur te beschikken zoals het HUDERF, het kinderziekenhuis en het Bordet Instituut als kankercentra. Het is dus belangrijk dat het geheel van patiŽnten van deze infrastructuren kan genieten waar zij ook zijn in het Iris net.

   

©2005, Jules Bordet Instituut - 121 Waterloolaan, 1000 Brussel, telephone image+32 2 541 31 11