Overslaan en naar de inhoud gaan

Een volledig nieuwe H.U.B.-website!

Persbericht (22/11/2022) 

EEN VOLLEDIG NIEUWE H.U.B-WEBSITE!
Het Academisch Ziekenhuis van Brussel (H.U.B) kondigt trots de lancering van zijn website aan! Het is een centraal informatieplatform voor de patiënten, partners en medewerkers.

site web HUB

Het H.U.B: de krachtenbundeling van drie befaamde instellingen
Het Academisch Ziekenhuis van Brussel (H.U.B) werd in oktober 2021 opgericht als academisch ziekenhuis van de ULB. Het H.U.B verenigt het Erasme Ziekenhuis, het Jules Bordet Instituut en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, met als doelstelling gezondheid te koppelen aan toegankelijkheid voor iedereen, en daarbij te mikken op uitmuntendheid via een drievoudige missie van zorgverlening, onderzoek en onderwijs. Het spreekt vanzelf dat er dringend nood was aan een centraal informatieplatform voor een optimale communicatie met de verschillende actoren die het netwerk vormen van dit grote geheel van ruim 6.000 medewerkers, actief in het hart van het Brussels Gewest. De website is zo ergonomisch en intuïtief mogelijk opgevat, en mikt op iedereen: de patiënten, de partners, de pers, al wie wil werken voor een van de grootste werkgevers in Brussel, de toekomstige onderzoekers en studenten, ...

Een centraal communicatieplatform
Op de website van het Academisch Ziekenhuis van Brussel vindt u links die u naar de juiste informatiebronnen van de verschillende instellingen voeren: om een afspraak vast te leggen, om op zoek te gaan naar diensten of professionals, naar contacten of praktische toegangsinformatie enz. Deze website heeft de roeping om te evolueren, om steeds meer nieuwe functies te integreren. We zullen de website ook geregeld updaten met actualiteit uit de dagelijkse werking van onze drie instellingen: successen, doorbraken in de behandeling en in de diagnosestelling, wetenschappelijke vooruitgang, erg belangrijke aankopen met het oog op onderzoek en zorgverlening, … Bezoek onze actualiteitenrubriek om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties op het domein van de gezondheid!
Volg het H.U.B ook op LinkedIn en – wat elke afzonderlijke instelling aangaat – op de diverse sociale netwerken (LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube). Het Academisch Ziekenhuis van Brussel wil via dit platform zijn ontwikkeling in het vlak van communicatie en informatie voortzetten! Blijf ons volgen!

Perscontacten

 • Persverantwoordelijke : Alexandra Cazan
  • E-mail : alexandra.cazan@bordet.be + communication@hubruxelles.be
  • Tel : +32 (0)2 541 38 89
  • Mob : +32 (0) 493 16 74 79
    
 • Persvoorlichter : Gabrielle Vanhoudenhove
  • E-mail : gabrielle.vanhoudenhove@erasme.ulb.ac.be + communication@hubruxelles.be
  • Tel : +32 (0)2 555 83 95

OVER HET H.U.B
Het H.U.B (Academisch Ziekenhuis van Brussel) is de koepel van het Jules Bordet Instituut, het Erasme Ziekenhuis en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF). Deze grote universitaire ziekenhuisgroep werd in 2021 opgericht op initiatief van de Stad Brussel en de ULB (Université Libre de Bruxelles). Het H.U.B garandeert zowel gezondheidszorg van hoge kwaliteit binnen ieders bereik als uitmuntendheid in opleiding en onderzoek.
Het H.U.B telt 1.420 ziekenhuisbedden en meer dan 6.000 personeelsleden, onder wie 841 artsen in voltijds verband en 3.975 niet-medici in voltijds verband.
Het H.U.B koestert de ambitie om al zijn teams een aantrekkelijke werkomgeving aan te bieden, met uitgebreide kansen voor hun ontplooiing, opleiding en loopbaan, en om tegelijk het voortbestaan en dus de financiële leefbaarheid van het geheel te garanderen.
www.hubruxelles.be


Downloaden