Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze videos

.

Maak via onze nieuwe bedrijfsvideo kennis met het H.U.B en zijn spirit en waarden!

Het H.U.B (academisch ziekenhuis van de ULB) is een referentiecentrum op internationaal niveau in het hart van het Brussels Gewest. Het H.U.B biedt algemene, oncologische en pediatrische zorgverlening van hoge kwaliteit. Het is ook befaamd om het topniveau van het onderzoek en onderwijs van zijn drie instellingen: het Jules Bordet Instituut, het Erasmeziekenhuis en het Kinderziekenhuis HUDERF.

06/2024

Het nieuwe Jules Bordet Instituut

Het nieuwe Jules Bordet Instituut op de universitaire campus van de ULB in Anderlecht is klaar om heel binnenkort zijn eerste patiënten te verwelkomen. Een nieuw state-of-the-art ziekenhuis, volledig gericht op de strijd tegen kanker.

Dienst Radiotherapie van het nieuwe Jules Bordet Instituut neemt als eerste in België de MRI-Linac 1.5 Tesla in gebruik!

Deze ultramoderne bestralingsapparatuur combineert de voordelen van een lineaire deeltjesversneller met de precisie van MRI. Hiermee kan de behandeling dag na dag worden aangepast volgens de evolutie van de tumor zodat gezonde weefsels maximaal gespaard blijven. Een nieuwe stap voor de perfectionering van onze kankerbehandelingen, voor nog meer precisie in de verzorging van onze patiënten.

 

Blootstelling aan de zon, onmisbare reflexen

Ga je deze zomer op vakantie ? Wil je in deze zomerperiode meer genieten van het mooie weer ? Dr. Sales herinnert ons aan onmisbare reflexen vóór blootstelling aan de zon.

De gezondheidscrisis : een goede aanleiding om te stoppen met roken !

Op deze Werelddag zonder Tabak is ook COVID-19 volgens het Jules Bordet Instituut een goede aanleiding om te stoppen met roken. Martial Bodo, tabakoloog in het Jules Bordet Instituut, legt uit waarom deze crisis het juiste moment is om zich te ontdoen van deze verslaving.

 

Afspraak eind november 2021 op de campus van ULB in Anderlecht!

Het nieuwe Jules Bordet Instituut, een gebouw voor de uitmuntende geneeskunde van vandaag en morgen. Afspraak eind november 2021 op de campus van ULB in Anderlecht.

Journée mondiale contre le cancer, le Pr Awada fait le point sur les défis de la cancérologie

A l’occasion de la Journée mondiale contre le cancer. Le Pr Ahmad Awada, Chef du Service de Médecine Oncologique de l’Institut Bordet, fait le point sur les grands challenges de la cancérologie aujourd’hui. 
Le développement de nouveaux médicaments, la personnalisation croissante des traitements -et, avec elle, la désescalade thérapeutique-, la détection de la maladie résiduelle ou encore un meilleur accompagnement du patient et de ses proches… autant de raisons d’espérer mais aussi de défis à relever.

A la découverte du nouvel Institut Jules Bordet

Le samedi 30 janvier dernier, les membres du personnel de l’Institut ont pu visiter pour la première fois leur nouvel hôpital qui entrera en fonction fin de l’année. Découvertes des installations, premières impressions et interviews de celles et ceux qui ont participé au projet.

COVID-19

Bericht aan de patiënten van het Jules Bordet Instituut

Exclusieve beelden van het nieuwe Jules Bordet Instituut!

Maak in deze film kennis met het grote project van het nieuwe Jules Bordet Instituut, Europees referentiecentrum in de strijd tegen kanker. Schitterende beelden van de constructie van 80.000 m², volledig gewijd aan de kankerpathologie, met uitleg over de manier waarop dit project werd uitgewerkt om uitmuntendheid in de behandeling van de patiënt te verenigen met optimalisering van het welzijn van die patiënt en van het verzorgend personeel.

Tumorbank

Hoe gemakkelijk deelnemen aan het onderzoek tegen kanker?

« Chronos & Kairos » : Anticipating the future

De film 'Chronos & Kairos' presenteert het gelijknamige onderzoek van de onderzoeksgroep GUTS (Gastrointestinal unit translational science research). Dit onderzoek wil – door geregelde inzameling van tumormonsters, stoelgang en bloedafnames – een klinische en biologische databank aanleggen waarmee het mogelijk wordt om de klinische ontwikkeling van elke patiënt te beschrijven en te begrijpen. Met deze databank wordt het mogelijk informatie van onschatbare waarde te leveren en inzicht te verwerven in de evolutiemechanismen van de ziekte en in de weerstand tegen behandelingen. De film werd gerealiseerd in samenwerking met Sunfishing Creations. Hij veroverde de Dauphin d’Argent tijdens de 10de editie van Cannes Corporate Media & TV Awards (2019).

De klinische studie PEPITA

Despite being the standard of care in stage III colon cancer, FOLFOX chemotherapy is associated with high toxicities. The importance of the PePiTA study is to individualize the treatment and avoid toxicities in patients that do not respond to FOLFOX by searching for genomic and imaging biomarkers of non-response.

iris vanuit de lucht

“iris”, het belangrijkste ziekenhuisnet van België, is gelegen in het hart van Brussel, te midden van de woonwijken. “iris” streeft naar nabijheid, ook naar uw nabijheid. Er is altijd een irisziekenhuis in uw buurt.

iris een blik vanuit het hart !

Het irisnet telt 5 ziekenhuizen...
Onze teams zijn het kloppende hart ervan…
Ze verlenen zorg aan iedereen, dag en nacht…