Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun ons

Titel
Doe een gift

De Jules Bordet Associatie (ex "De vrienden van het Bordet Instituut")

Al meer dan 40 jaar verzamelt de Jules Bordet Associatie (ex "De Vrienden van het Bordet Instituut") financiële steun voor de strijd die het Jules Bordet Instituut voert tegen kanker. Deze stichting is de belangrijkste privéschenker van het instituut en heeft in de voorbije vijf jaar bijna 12 miljoen euro ingezameld. Dankzij de generositeit van de schenkers die via de "Jules Bordet Associatie" worden bereikt, kan het Jules Bordet Instituut zijn onderzoek intensifiëren en zijn patiënten zo snel mogelijk laten profiteren van de nieuwste ontdekkingen. De stichting maakt voorts de aanschaf van medische apparatuur van de nieuwste generatie mogelijk. Deze is onmisbaar om bepaalde onderzoeken tot een goed einde te brengen! Door het onderzoek te ondersteunen, zet de "Jules Bordet Associatie" zich volmondig in voor de strijd tegen kanker.
  

Ariane Fonds – strijd tegen leukemie

Het Ariane Fonds – dat erkend is door de Koning Boudewijnstichting – steunt de onderzoekseenheid tegen leukemie binnen het Jules Bordet Instituut. Deze onderzoekseenheid ijvert voor verbetering van de behandeling van acute leukemie en voor de verbetering van technieken voor beenmergtransplantatie.

Het Ariane Fonds heeft sinds 1998 dankzij vele privé-initiatieven meer dan 500.000 euro opgehaald voor het Hematologielaboratorium van het Jules Bordet Instituut. Het draagt dan ook bij tot belangrijke medische doorbraken in de strijd tegen deze kankertypes.