Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwe gebouw voor het Jules Bordet Instituut

Sinds eind november 2021 is het Instituut op de campus van de ULB in Anderlecht gevestigd!

Het nieuwe Jules Bordet Instituut, een gebouw voor de uitmuntende geneeskunde van vandaag en morgen.

De unieke kankercentrum in België

Het Jules Bordet Instituut – een universitair ziekenhuis dat volledig focust op de strijd tegen kanker – verhuist naar een nagelnieuw gebouw op de campus in Anderlecht, vlak bij het Erasmusziekenhuis en de faculteit Geneeskunde van de ULB. Het Instituut ruilt zijn huidige 35.000 m² voor een oppervlakte van 80.000 m² op maat van zijn missies inzake zorg, onderzoek en onderwijs op het domein van de oncologie....
 

Centraal in het ziekenhuisverblijf: comfort en welzijn van de patiënt én zijn naaste

Het nieuwe Jules Bordet Instituut telt 250 bedden voor klassiek ziekenhuisverblijf (waarvan 172 in eenpersoonskamers) en 43 plaatsen voor dagkliniek (waarvan 31 in eenpersoonskamers, met het oog op behandelingen in alle rust en vertrouwelijkheid). Het ontwerp van het nieuwe Jules Bordet Instituut is resoluut uitgegaan van de behoeften van patiënten die door kanker getroffen zijn. Een andere prioriteit zijn de zorgtrajecten, uitgewerkt met het oog op hun bestemming.
 

Een gebouw op maat van state-of-the-art geneeskunde en technologie van vandaag én morgen

De technologieën voor diagnosticering en behandeling van kanker evolueren razendsnel, zodat wij voor elke patiënt een steeds meer gepersonaliseerde, precieze en performante aanpak van de kankerpathologie kunnen garanderen. Het nieuwe gebouw van het Jules Bordet Instituut werd ontworpen om deze spitstechnologie van vandaag en morgen te verwelkomen.
 

New Bordet

10.000 m² bestemd voor kankeronderzoek

De 4e verdieping van het nieuwe Jules Bordet Instituut is volledig bestemd voor translationeel kankeronderzoek. Het is de bedoeling de kankerpathologie beter te begrijpen om ze beter te behandelen, meer bepaald door een actieve bestudering van de werking en interactie van kankercellen en van de tumorale micro-omgeving. 
 

Een moderne architectuur met humane visie

Het nieuwe Jules Bordet Instituut is bij een eerste contact eenvoudig toegankelijk; zijn organisatie is zeer leesbaar. Het gebouw is een parallellepipedum, opgebouwd rond een centrale as van waaruit alle verticale verkeer plaatsvindt, onderbroken door zes patio’s die het natuurlijke daglicht tot diep in het gebouw binnenbrengen....

 

Videos

Exclusieve beelden van het nieuwe Jules Bordet Instituut!

Maak in deze film kennis met het grote project van het nieuwe Jules Bordet Instituut, Europees referentiecentrum in de strijd tegen kanker. Schitterende beelden van de constructie van 80.000 m², volledig gewijd aan de kankerpathologie, met uitleg over de manier waarop dit project werd uitgewerkt om uitmuntendheid in de behandeling van de patiënt te verenigen met optimalisering van het welzijn van die patiënt en van het verzorgend personeel.

.... In verkorte versie!

Instellingen die aan de financiering van het nieuwe Jules Bordet Instituut hebben deelgenomen: