Overslaan en naar de inhoud gaan

Het nieuwe Jules Bordet Instituut, de centrale schakel van een uniek kankercentrum in België

08/03/2021

Het nieuwe Jules Bordet Instituut, de centrale schakel van een uniek kankercentrum in België

Het Jules Bordet Instituut – een universitair ziekenhuis dat volledig focust op de strijd tegen kanker – verhuist naar een nagelnieuw gebouw op de campus in Anderlecht, vlak bij het Erasmusziekenhuis en de faculteit Geneeskunde van de ULB. Het Instituut ruilt zijn huidige 35.000 m² voor een oppervlakte van 80.000 m² op maat van zijn missies inzake zorg, onderzoek en onderwijs op het domein van de oncologie. Met deze verhuizing verhoogt het Jules Bordet Instituut zijn opnamecapaciteit én zijn oppervlakte voor spitstechnologie en onderzoekslaboratoria met meer dan 50%. Als referentiecentrum wordt het nu de centrale schakel van een uniek kankercentrum in België dat expertise en innoverende infrastructuur zal concentreren, professionals opleiden, en dat de medische vooruitgang en het onderzoek in de strijd tegen kanker zal stimuleren, structureren, coördineren en optimaliseren. Centraal in deze omgeving met een enorm aanbod aan essentiële actoren zoals de faculteit geneeskunde van de Université Libre de Bruxelles, het Erasmusziekenhuis, de Faculté des Sciences de la motricité, de Haute Ecole Ilya Prigogine (verpleegsters, fysiotherapeuten,…) en de Ecole de Santé Publique (opleidingen farma, kine, verpleegkunde en volksgezondheid), allemaal op de campus van Anderlecht, zal het Jules Bordet Instituut beschikken over alle nodige troeven om zijn missies als expertisecentrum voor kanker waar te maken, en dit zowel nationaal – door de samenwerking tussen ziekenhuizen te stimuleren – als Europees en internationaal, waar het Instituut zijn positionering verder wil versterken..

”Het nieuwe gebouw en deze nieuwe ligging vormen een onuitgegeven accelerator voor de ontwikkeling van het Jules Bordet Instituut en, ruimer, voor de diagnose en de behandeling van kankerpathologieën in België”, stelt algemeen directeur Francis de Drée.

Het Jules Bordet Instituut, geïntegreerd referentiecentrum in de strijd tegen kanker, verwelkomt u vanaf november 2021 op de ULB-site in Anderlecht.

New Bordet New Bordet New Bordet

New Bordet

Photo's door Marc Detiffe
© Marc Detiffe (detiffe.com)

Meer info : Een nieuwe gebouw voor het Jules Bordet Insituut