Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Jules Bordet Instituut

Centrum dat pionier is inzake kankerbestrijding in België 

Het Institut Jules Bordet is een geïntegreerd multidisciplinair centrum dat uniek is in België en dat internationale erkenning geniet. Het ziekenhuis is volledig gewijd aan de behandeling van kankerpatiënten. Al meer dan 75 jaar bieden onze teams de patiënt de allernieuwste diagnostische en therapeutische strategieën aan om alle types kanker te voorkomen, op te sporen en actief te bestrijden. Het Institut Jules Bordet verricht ook belangrijk onderzoek dat elk jaar baanbrekende ontdekkingen oplevert, en geeft gespecialiseerd universitair onderwijs van topniveau

Titel
Onze kerntaken

Klinische zorg

De specificiteit van het Institut Jules Bordet schuilt in de volwaardige multidisciplinariteit van zijn diagnostische en therapeutische methoden. Zodra de diagnose gesteld is, worden de behandelingsbeslissingen genomen, na collectief overleg en in onderling akkoord. Dat gebeurt door verschillende geneesheren-specialisten en zorgprofessionals die experts zijn in het type kanker in kwestie: oncologen, chirurgen, radiotherapeuten enz. Deze therapeutische strategieën zijn gebaseerd op de modernste technieken.

Research

Een fundamenteel aspect van het Institut Jules Bordet is de diepe integratie van het wetenschappelijk onderzoek in de medische praktijk. Op die manier kunnen patiënten deelnemen aan klinische studies over de nieuwste therapeutische methoden, en zo snel mogelijk profiteren van de nieuwste ontdekkingen die gedaan worden in onze onderzoekslaboratoria. Tal van klinische onderzoeksprogramma’s gebeuren in samenwerking met andere kankercentra en met nationale en internationale netwerken.
 

Onderwijs

Het Institut Jules Bordet is befaamd voor de kwaliteit van zijn onderwijs, op academisch vlak en in het kader van de opdrachten die de ULB het Instituut toevertrouwt. Elk jaar komen tientallen geneeskundestudenten en specialiserende artsen zich bijscholen bij onze medische teams.
 

 

Titel
Hôpital Universitaire de Bruxelles (H.U.B)

Het H.U.B (Hôpital Universitaire de Bruxelles) is het Academisch Ziekenhuis van de ULB (Université Libre de Bruxelles) en sinds 2021 de koepel van het Jules Bordet Instituut, het Erasmusziekenhuis en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.  Dit referentiecentrum op internationaal niveau is gevestigd in het hart van het Brussels Gewest. Het H.U.B biedt algemene, oncologische en pediatrische zorgen van hoge kwaliteit aan. Deze uitmuntende verzorging die binnen ieders bereik ligt, wordt verrijkt met, en gevoed door een tweeledige instroom van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor het verzorgingspersoneel van morgen. Het H.U.B telt in 2022 meer dan 6000 medewerkers die zich laten inspireren door de centrale waarden Patiëntenbelang, Teamspirit, Engagement, Solidariteit, Diversiteit en Inclusie, Vrij Onderzoek. 
 

ORGANISATIE

De verschillende instanties - Dienstenlist - Een arts zoeken

Titel
Werken in het Instituut

Werken in het Jules Bordet Instituut

Het Jules Bordet Instituut telt meer dan 1000 medewerkers en verenigt hiermee alle medische en paramedische disciplines die te maken hebben met de behandeling van de verschillende kankertypes.

Onze doelstelling: de patiënt een aangename omgeving op mensenmaat aanbieden waar efficiënte zorgverlening centraal staat.

Het Departement Human Resources ondersteunt alle multidisciplinaire teams om deze doelstelling waar te maken, en speelt derhalve een centrale rol in de organisatie.
 

Jules Bordet, pionier inzake kankeronderzoek

Sinds zijn oprichting in 1939 is het Institut Jules Bordet zijn roeping als pionier in de strijd tegen kanker altijd trouw gebleven. Op dat vlak kruisen de wegen van patiënten en verzorgers elkaar, sterker nog: hun lot is met elkaar verbonden. Hieronder herhalen we – zonder aanspraak te maken op volledigheid – enkele sleuteldata uit de geschiedenis van het Institut Jules Bordet, dat trots is op zijn verleden en tegelijk resoluut gericht is op de toekomst.

Dokteur in Geneeskunde, specialist in bacteriologie en immunologie.
Nobelprijs voor de Fysiologie en Geneeskunde in 1919.