Overslaan en naar de inhoud gaan

Een tweede advies vragen

“Een tweede advies inwinnen is een van de rechten van de patiënt.”
 
  

Dr Dominique de Valeriola,
Medische Oncologie Kliniek, Dagziekenhuis

Een tweede advies vragen

Elk jaar komen heel wat patiënten een tweede medisch advies vragen aan de multidisciplinaire teams van het Jules Bordet Instituut. 

Niet alle artsen en ziekenhuizen beschikken over dezelfde knowhow, dezelfde ervaring en/of de nodige apparatuur om alle soorten kanker optimaal te kunnen behandelen. In het Jules Bordet Instituut is dit net onze specialiteit! Een tweede medisch advies inwinnen is voor de patiënt dus vaak nuttig en geruststellend. Zeker als het om een zeldzame tumor gaat en/of als er complexe of innovatieve behandelingen nodig zijn.

Bovendien zijn er in het Jules Bordet Instituut soms nog mogelijkheden via klinische studies met nieuwe geneesmiddelen of innovatieve therapieën als alle traditionele therapeutische behandelingen zijn uitgeprobeerd. Onze teams scholen zich voortdurend bij zodat ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ze werken ook samen met tal van andere ziekenhuizen in België en in het buitenland. Ze kunnen de patiënt dus ook doorverwijzen naar andere centra waar een mogelijk nuttige behandeling beschikbaar is.