Overslaan en naar de inhoud gaan

Comité van patiënten-partners (CPP)

Nieuws (12/02/2024)

Comité van patiënten-partners (CPP)

Elk patiënt heeft bij al consultatie specifieke behoeften, maar beschikt ook over kennis, ideeën, levenservaring, … Dat zijn stuk voor stuk zorg- en levenstrajecten die het ziekenhuis kunnen helpen om ieders verwachtingen beter te begrijpen en er beter op in te spelen.

Het Jules Bordet Instituut en het H.U.B (academisch ziekenhuis Brussel) in het algemeen waken erover dat elke patiënt partner kan zijn in zijn/haar eigen verzorging. We moedigen patiënten aan om een actieve rol te spelen binnen onze instelling. Daarom hebben we een comité van patiënten-partners opgericht.

Waarom zou iemand patiënt-partner worden?
Als lid van het comité van patiënten-partners (CPP) wordt u een echte partner van de instelling en draagt u actief bij tot de verbetering van de kwaliteit en de veiligheid van de zorgverlening aan uzelf en aan de andere patiënten, maar ook aan de continue opleiding van de zorgverleners.

U neemt deel aan regelmatige bijeenkomsten of aan brainstormsessies rond vraagstukken met betrekking tot de patiëntervaring in het Jules Bordet Instituut, zoals het opstellen van een brochure, het nadenken over maatregelen ter preventie van infecties, …

Als u een of meer ervaringen heeft met de zorgverlening in het Instituut, en als u deze wenst te delen, dan verwelkomen we u met genoegen in het CPP.

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar het adres partenariat-patients.qualite@hubruxelles.be.