Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergeet uw identiteitskaart niet!

Nieuws (30/10/2023)

Vergeet uw identiteitskaart niet!

Het ziekenhuis bezoeken = een elektronisch identiteitsbewijs voorleggen (eID, ISI-kaart+ of KidsID indien de patiënt een kind is). Vergezelt u een familielid? In dit geval moet u het identiteitsbewijs van de person die aan afspraak heeft of verzorgd zal worden, voorleggen.

Het voorleggen van de kaart is verplicht om ervoor te zorgen dat we de juiste zorgen aan de juiste patiënt verlenen (dit staat bekend als identiteitswaakzaamheid). Binnenkort wordt het een voorwaarde voor derdebetalersregeling, d.w.z. dat de kosten rechtstreeks aan uw ziekenfonds worden gefactureerd. Op voorwaarde dat u in orde bent met de bijdragen bij uw ziekenfonds, hoeft u enkel de kosten te betalen die ter uwe laste zijn. Vanaf januari 2024, als u geen elektronische identiteitskaart kan voorleggen, moet u het volledige bedrag betalen en moet u de terugbetaling aan uw ziekenfonds vragen.

 • Ik heb geen elektronisch identiteitsbewijs
  Er zijn twee mogelijkheden:
  • Als u aangesloten bent bij een Belgisch ziekenfonds, kan u de ISI+-kaart voorleggen, waarmee u geïdentificeerd wordt en kunt genieten van derdebetalersregeling.
  • Als u niet aangesloten bent bij een Belgisch ziekenfonds, verandert er niets voor u. We vragen u gewoon om een identiteitsbewijs om ervoor te zorgen dat de juiste zorgen aan de juiste persoon wordt gegeven.
    
 • Ik ben mijn identiteitsbewijs verloren / werd gestolen
  Met een verklaring van verlies of diefstal door de politie kunt u genieten van de derdebetalersregeling.