Overslaan en naar de inhoud gaan

Bordet’n Family gaat opnieuw open

Bordet FamilyNieuw : 09/06/2022

Bordet’n Family gaat opnieuw open

Onze Kliniek voor Psycho-oncologie is blij en tevreden over de heropening van haar onthaalruimte, elke woensdagnamiddag: het is een ontmoetings- en luisterplek voor gezinnen die met kanker worden geconfronteerd.

Het gezinsleven wordt zwaar op de proef gesteld zodra in dat gezin een kanker opduikt en de behandeling start. Kinderen en opgroeiende jongeren die met de ziekte van een directe naaste worden geconfronteerd, kunnen het erg moeilijk krijgen: emotioneel, op school en sociaal. Ouders en directe omgeving hebben vaak veel vragen omtrent een goede aanpak om hun kinderen en adolescenten te ondersteunen in de context van kanker.

De psychologen van het Instituut staan klaar om deze gezinnen te begeleiden en te helpen de weerslag van de ziekte zo goed mogelijk te beheren. Zij bieden diverse vormen van psychologische coaching, zoals de workshops op woensdagnamiddag.

Die woensdagnamiddagen staan in het teken van kinderen en adolescenten: onze psychologen bieden creatieve workshops aan, naast individuele gesprekken met het kind of de jongere.

Deze hulp is kosteloos en de activiteiten vinden plaats op woensdag van 14 tot 18 uur, ook in de schoolvakanties, behalve op feestdagen.

Voor alle aanvullende informatie of voor een afspraak met de psychologen op een ander tijdstip dan deze woensdagnamiddagactiviteiten neemt u contact op met de Kliniek voor Psycho-oncologie, via het nummer 02/541.33.04.

Meer informatie over de Kliniek voor Psycho-oncologie: https://www.bordet.be/nl/psychooncologie