Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschappelijk verslag 2020 - Jules Bordet Instituut

Scientific Report 2020 - Institut Jules BordetDonderdag 10/09/2020

Jules Bordet Instituut – Wetenschappelijk verslag 2020

Geavanceerd onderzoek en ambitieuze projecten in dienst van de strijd tegen kanker

Translationeel en klinisch onderzoek behoren tot het DNA van het Jules Bordet Instituut dat zich tot doel stelt patiënten snel te laten profiteren van de ontdekkingen uit onderzoek. Het huidige wetenschappelijk verslag 2016-2019 weerspiegelt de geest van engagement en samenwerking bij de gezondheidsprofessionals, de onderzoekers en de administratieve ondersteuningsteams van het Instituut maar ook en vooral bij de patiënten die vertrouwen op onze teams en zich in het kader van een echt partnerschap aanbieden als vrijwilliger om deel te nemen aan klinische proeven.

Het Jules Bordet Instituut speelt al meerdere decennia lang een bijzonder belangrijke rol in de promotie van het universitaire onderzoek, door prestigieuze internationale netwerken te creëren zoals EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer), BIG (Breast International Group) en sinds kort ook Oncodistinct.

Het onderzoek zal binnen het Instituut de komende jaren nog aan kracht winnen met de lopende bouw van een nieuw Jules Bordet Instituut op de campus van de ULB (Université Libre de Bruxelles), naast andere onderzoekslaboratoria en het algemeen academisch Erasmusziekenhuis. Het nieuwe Jules Bordet Instituut zal 80.000 m² tellen, volledig in het teken van kanker, en wordt uitgerust met spitstechnologie en -apparatuur waarvan 10.000 m² voor onderzoeksactiviteiten. De bouwfase zit nu in de laatste rechte lijn: de verhuis is gepland voor einde 2021.

Het nieuwe Jules Bordet Instituut zal onze onderzoeksteams en onze huidige en toekomstige universitaire en privépartners (zowel in België als in het buitenland) een brede waaier aan mogelijkheden aanbieden, altijd met de gemeenschappelijke doelstelling om nieuwe strategieën te ontdekken in de strijd tegen kanker en de gevolgen ervan voor patiënten en hun verwanten!