Overslaan en naar de inhoud gaan

Gun jezelf de zomer! Ziek of niet ziek : geniet rustig van de zomer

Nieuws (31/05/2024)

Gun jezelf de zomer! 

Ziek of niet ziek: geniet rustig van de zomer 

Wie kanker heeft, ziet de zomer soms met gemengde gevoelens en met extra stress tegemoet. Omgaan met de ziekte en met de neveneffecten ervan kan in deze periode nog wat complexer zijn en gepaard gaan met diverse bezorgdheden: hoe ga je om met je stoma en met je zin om te baden? Welke haarstukjes zijn geschikt tijdens een hittegolf? Bestaan er badpakken die aangepast zijn aan een borstverwijdering? 

Er bestaan wel degelijk oplossingen om met meer gemoedsrust de zomer tegemoet te zien. Kom ze op 12 en 13 juni ontdekken in het Jules Bordet Instituut. Een tiental stands zijn goed voor duizend-en-één tips om jezelf een zomers gevoel te gunnen ondanks je ziekte: aangepaste badpakken en lingerie, waterproof make-up, zonbeschermingsproducten en zoveel meer! 

Begeleiding door onze gespecialiseerde verpleegkundigen  
In het Jules Bordet Instituut staan Verpleegkundigen gespecialiseerd in advies en welzijnsverpleging klaar voor de patiënten met een kanker of die een kanker hebben gehad, om hun lichaamsbeeld en welzijn te behouden en te verbeteren. Ze bieden de patiënten informatie en advies over de neveneffecten van behandelingen, naast zorg met het oog op welzijn en ontstressen: adviezen, manipulaties, administratieve stappen voor haar- en borstprothesen, informatie over alopecia (pleksgewijze kaalheid), ontspannende massages van verschillende lichaamsdelen of advies en oefensessies voor make-up. Deze info, adviezen en verzorging worden aan de patiënten van het Instituut aangeboden op basis van hun behoeften en op verzoek van het multidisciplinaire team. Een en ander vindt plaats in samenwerking met andere functies binnen het Instituut (coördinerend verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers, psychologen, …) en wordt zowel ambulant als voor ziekenhuisverblijf aangeboden. 

Meer informatie