Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo redden we levens: onze handen wassen

Nieuws (03/05/2023)

Mains propres : sauvons des vies

Zo redden we levens: onze handen wassen 

5 mei is de internationale dag van de handhygiëne. Deze dag herinnert ons eraan hoe belangrijk deze eenvoudige en efficiënte handeling is et dat deze een essentieel deel is van de zorgkwaliteit. 
Handhygiëne is de eenvoudigste en meest efficiënte manier om de overdracht van ziekenhuisinfecties te vermijden. De verzorgers doen dit door frictie met een hydroalcoholische oplossing. 
Wanneer dit plaatsvindt op het juiste ogenblik tijdens de verzorging, redt deze actie jaarlijks miljoenen levens. Inderdaad, propere handen beschermen onze patiënten en ook de verzorgers. 

Handhygiëne wordt natuurlijk al toegepast door de teams van het Bordet Instituut, maar beter kan altijd. Om deze reden heeft u ook een rol als patiënt, ouder, familie of bezoeker:  

Respecteer handhygiëne op uw niveau: gebruik de ontsmettende gelverdelers bij aankomst in het ziekenhuis 

Praat hierover met uw zorgteam! 

Het project HOST H.U.B-CHIREC (Hospital Outcome Support Team) steunt de preventie van infecties in de ziekenhuizen van het CHIREC en het H.U.B (Erasmeziekenhuis, Jules Bordet Instituut, UKZKF). Deze zijn uitzonderlijk attent op de zorgkwaliteit, het voorkomen van de overdracht van infecties en bijgevolg op de naleving van de maatregelen voor de handhygiëne. Zij zetten acties op om deze te promoten, namelijk door actief deel te nemen aan nationale campagnes met betrekking tot handhygiëne.