Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus

Persbericht van de ziekenhuizen van het iris-netwerk (11/03/2020)

Coronavirus :
Het iris-netwerk van Brusselse openbare ziekenhuizen kondigt een beperking van de bezoeken aan

In het belang van hun patiënten en van hun personeel, hebben de Brusselse openbare ziekenhuizen (namelijk, het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, het UMC Sint-Pieter, de sites César de Paepe en Hallepoort, het UVC Brugmann, site Horta, Paul Brien en Koningin Astrid, het Jules Bordet Instituut en de Iris Ziekenhuizen Zuid, de sites Etterbeek-Baron Lambert, Etterbeek-Elsene, Molière-Longchamp en Joseph Bracops) beslist om vanaf woensdag 11 maart de toegang van bezoekers tot de ziekenhuisdiensten strikt in te perken.

Over het algemeen worden bezoeken sterk afgeraden, in het bijzonder aan kwetsbare patiënten.

Beperkende maatregelen worden bepaald door elk ziekenhuis in het Brusselse openbare netwerk op grond van hun specifieke situatie en de informatie wordt meegedeeld via hun onthaaldiensten, hun website en hun pagina's op sociale media.

De ziekenhuizen wijzen erop dat deze maatregelen kunnen evolueren afhankelijk van nieuwe gegevens betreffende de verspreiding van het virus. 

Aan familieleden van patiënten wordt gevraagd om hun volle medewerking te verlenen voor de strikte naleving van deze beperkingen, genomen voor de veiligheid van iedereen.