Overslaan en naar de inhoud gaan

Officiële opening van de dienst Radiotherapie (10/11/2022)

We hebben het genoegen u uit te nodigen op de officiële opening van de dienst Radiotherapie van het Jules Bordet Instituut in het H.U.B (Academisch Ziekenhuis Brussel), op donderdag 10 november 2022 vanaf 17 uur.  

Sinds de dienst Radiotherapie van het Jules Bordet Instituut naar het nieuwe ziekenhuis op de campus in Anderlecht is verhuisd, staat daar een nagelnieuwe en absoluut innoverende infrastructuur ter beschikking. De dienst beschikt inderdaad over de eerste MRI-Linac van 1,5T in België: hiermee wordt een strikt individuele en dagelijks aanpasbare behandeling mogelijk. De uitrusting van de dienst werd vervolledigd met vier klassieke versnellers, een Gamma Knife (ondergebracht in Erasmus), brachytherapie en een specifieke Mobetron voor intra-operatoire radiotherapie.

Dankzij deze infrastructuur zal de dienst zijn grote ambities kunnen waarmaken: de behandelingen steeds verder individualiseren en aanpassen aan de patiënt; een innoverende aanpak ontwikkelen en hierbij voortaan méér dan MRI inschakelen; duidelijk overstappen naar de radiotherapie van de toekomst door nieuwe therapeutische benaderingen te onderzoeken op basis van aangepaste radiotherapie, altijd op maat van de biologie van tumor; en nieuwe therapeutische benaderingen zoals Flash Therapy ontplooien.

Kom kennismaken met onze onderzoeksprojecten, de nieuwe uitrustingen, de visie en feedback omtrent de ervaringen van de dienst radiotherapie van het Jules Bordet Instituut, met uitleg van onze mensen die hier dagelijks werken. 

17.30 u.: Academische zitting  

 • Prof. Dirk Van Gestel, MD PhD – Prof. Nick Reynaert, MPE PhD – Younes Jourani, MPE Ir  
  Inleiding: Evolutie van de Radiotherapie in het Instituut
 • Mevr. Ariane Cambier 
  Association Jules Bordet
 • Mohammad Krayem, PhD – Hugo Levillain, MPE PhD   
  Onderzoek in Radiobiologie en Medische Fysica
 • Antoine Desmet, MD – Sebastien Penninckx, PhD
  Flash radiotherapie 
 • Dhr. Nicolas Glineur
  Technologische ontwikkelingen in dienst van de technologen
 • Robbe Van den Begin, MD PhD - Akos Gulyban MPE PhD  
  De volgende stap: MRI in de radiotherapie
 • Prof. Philippe Martinive, MD PhD                                                    
  Besluit

19 u.: Rondleiding op de dienst & Receptie