Overslaan en naar de inhoud gaan

Oncologische dagziekenhuis

   

Het oncologisch Dagziekenhuis, een zorgplatform, heeft als doel een ziekenhuisopname met overnachting te vermijden, en tegelijk de impact van de ziekte en de behandelingen op het privé-, gezins-, sociaal en beroepsleven van kankerpatiënten te beperken.

Aanbod van het Dagziekenhuis:

  • Conventionele kankerbehandelingen (chemotherapie, doelgerichte therapie, immuuntherapie) en vernieuwende behandelingen in het kader van klinische studies, en dit voor alle kankerpathologieën in alle mogelijke stadia.
  • Ondersteunende therapieën: bisfosfonaten, antibotresorptietherapie, immunoglobulines, antibiotica, intraveneuze ijzertoediening, transfusies met bloedproducten …
  • Bepaalde diagnostische en therapeutische technische handelingen (pleurapuncties, ascitespuncties, lumbale puncties en botbiopten).

Deze behandelingen en procedures worden voorgeschreven door de oncologen en hematologen die de patiënten behandelen en worden uitgevoerd door een team van verpleegkundigen en artsen gespecialiseerd in oncologie.

Het Dagziekenhuis van het Jules Bordet Instituut bevindt zich op de begane grond (HDJ Home: Route 2070). Het is voor de patiënt bijzonder gemakkelijk toegankelijk omdat het zich op dezelfde verdieping bevindt als de afdeling monsterafname en de medische consultaties.

Het dagziekenhuis bestaat uit 2 subeenheden en beschikt in totaal over 40 dagopnameplaatsen, waaronder 28 eenpersoonskamers.

Team

17/11/2023