Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelstelling 20 km

25 patiënten van het Jules Bordet Instituut gaan de uitdaging aan om – samen met zorgverleners – deel te nemen aan de 20 km van Brussel!

20 km - team


Wie zei daar dat kanker en sport niet samengaan? Zij alleszins niet!
Dit project past in het kader van het ‘survivorship’-programma. De post-kankerperiode gaat gepaard met nieuwe bekommernissen op medisch, psychologisch, persoonlijk en professioneel vlak. Na de behandelingen start een regelmatige opvolging en een globale omkadering voor de patiënt: het ‘survivorship’-programma.

Voor ons team heeft het woord Impulsion meerdere betekenissen.
Het verwijst naar de impuls die tijdens een wedstrijd wordt overgebracht met elke stap.

Het vertegenwoordigt ook de impuls van een nieuwe start, het begin van een leven-na-kanker.

Impulsion by Bordet, dat is een sportieve uitdaging die een impuls geeft aan patiënten in een post-kankerperiode, om opnieuw op koers te komen!

Volg hun krachttoer

Ons team zal maandenlang ijverig trainen om zich klaar te stomen voor D-day. Volg op onze sociale netwerken met behulp van foto’s en filmpjes dag na dag hun topprestaties.

11 januari 2022 - 0 km
Eerste teambijeenkomst 

De deelnemers ontmoeten elkaar voor het eerst. Het omkaderingsteam legt uit wat er de komende maanden te wachten staat aan trainingssessies. Dit is ook de gelegenheid om het ijs te breken en … het team een naam te geven! De keuze valt op ‘IMPULSION BY BORDET’!

 

Februari 2022– 1 km
Ergospirometrie

Elke patiënt onderging onder toezicht van een kinesitherapeut een ergospirometrie om de fysieke mogelijkheden te evalueren en om eventuele verborgen anomalieën op te sporen.

Februari 2022 – 3 km
Begin van de trainingen

Iedereen werkt op eigen tempo. Iedereen is grensverleggend bezig. Iedereen krijgt kundig advies van kinesitherapeuten. Iedereen maakt snel vorderingen, op weg naar één gemeenschappelijk doel: de 20 km van Brussel!

15 maart 2022 - 10 km
Ons team gaat goed vooruit. Ze zitten al aan 10 km!

Dankzij de omkadering en de steun van hun hechte team zijn ze weer een stap dichter bij hun einddoel!

Mei 2022 – 15 km
De laatste rechte lijn en de laatste trainingen voor team Impulsion.

Na 5 maanden trainen is het bewezen: ondanks ziekte is het mogelijk om de 20 km van Brussel uit te lopen!

29 mei 2022 – 20 km
D-day!

Ons patiëntenteam heeft de uitdaging van de 20 km van Brussel met glans doorstaan! Met de steun van de groep en hun supporters liepen ze vol trots over de finish!

Proficiat iedereen!

Het team

 • Gael
  GaelDat sportbeoefening goed is voor onze gezondheid, besef ik al van jongs af aan. Ik was dan ook meteen gewonnen voor dit avontuur! Voeg daarbij de aanstekelijke motivatie en de inzet van de organisatoren en de deelnemers, en je gaat haast vanzelf meewerken aan dit mooie project. Op persoonlijk vlak vind ik het zeer verrijkend een bijdrage te kunnen leveren om de weldoende effecten van sportbeoefening op de gezondheid aan te tonen. Dat is zeer belangrijk voor alle patiënten.
   

 • Dr Laura Polastropolastro
  Medisch oncoloog in het Jules Bordet Instituut. Dit wordt mijn eerste deelname aan de 20 km van Brussel. Ik wil graag heel wat projecten ontwikkelen om het welzijn van de patiënten tijdens en na de behandelingen te verbeteren.
   

 • Bruno
  BrunoDeze ex-patiënt van het Jules Bordet Instituut heeft al enkele keren deelgenomen aan de 20 km van Brussel. Mij hoef je niet meer te overtuigen dat sport goed is voor je gezondheid in het algemeen en voor het effect ervan op je mentale veerkracht, om uitdagingen en tegenslagen te kunnen overwinnen. Voor mezelf is het belangrijk om positieve vibes te sturen naar de mensen die vandaag of morgen met de ziekte geconfronteerd worden, zodat zij op hun beurt er inspiratie uit kunnen putten.
   

 • darcSandrine Darc
  Al 25 jaar kinesitherapeut in het Jules Bordet Instituut. Dit wordt mijn 11e deelname aan de 20 km van Brussel. Ik ben erg enthousiast om de fysieke activiteit binnen het Instituut te ontwikkelen, want ik ben overtuigd van de weldaden daarvan. Ik verheug me op het trainen en ondersteunen van een team van patiënten die kanker hebben doorgemaakt en nu deze uitdaging aangaan.
   

 • Yvonne
  YvonneHet enthousiasme van mijn oncoloog heeft mij, als patiënte, overtuigd. Ik heb me aangesloten bij het team, ook al omdat ik het Instituut graag wil steunen bij de nieuwe projecten voor postkankerbegeleiding. Ik heb daar niet over getwijfeld: die projecten lijken me immers belangrijk. Het professionalisme en de welwillendheid van de coaches, het delen van ervaringen, de sterke banden en de motivatie die continu blijven groeien tussen de teamleden, maken van mijn eerste deelname aan de 20 km door Brussel niet alleen een sportieve prestatie maar ook een menselijk avontuur in het teken van de overwinning op de ziekte dankzij beweging. We hopen hiermee de laatste twijfelaars ervan te overtuigen dat sport tijdens en na de behandelingen belangrijk is voor het welzijn en de levenskwaliteit van de zieken.
   
 • BuisseretDr Laurence Buisseret
  Medisch oncoloog in het Jules Bordet Instituut. Dit wordt mijn eerste deelname aan de 20 km van Brussel. Ik ben gemotiveerd om de patiënten aan te moedigen om deze uitdaging op te nemen. Ik ben er immers van overtuigd dat fysieke activiteit tijdens en na de behandelingen complementair is aan de medische opvolging.
   
 • Sophie
  SophieIk ben een oud-patiënte van het Jules Bordet Instituut, en ik neem nu voor het eerst deel aan de 20 km door Brussel. Mijn oncoloog heeft me aangemoedigd om deel te nemen aan dit project, aan deze uitdaging. Ik ben positief ingesteld en overtuigd van de heilzame werking van sport, zowel fysiek als mentaal. Daarom wil ik bewijzen dat je op je 54e kunt beginnen sporten, dat na kanker alles mogelijk is, en dat het leven de moeite waard is! Deze ziekte-ervaring heeft me verrijkt en me verbonden met dit formidabele team. En dus doe ik mee aan dit ongelofelijke menselijke en sportieve avontuur.
   

 • Sylvie
  SylvieDit wordt mijn eerste deelname aan de 20 km van Brussel. Fysieke activiteit heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn traject: ze heeft me geholpen me opnieuw te verzoenen met mijn lichaam en om weer zelfvertrouwen op te bouwen. Deelnemen aan dit project, dat is een manier om mijn ervaring te delen met anderen in dezelfde situatie: om ze aan te moedigen, om te bewijzen dat het leven niet stopt, dat je overeind kunt krabbelen en nog krachtiger kunt stralen.
   

 • Maria
  MariaWanneer je na een kanker herleeft, herleef je voor jezelf, voor de anderen en voor alles wat telt. Het is een metamorfose, een lang proces waarbij je leert om jezelf te overtreffen. Het project 'Impulsion by Bordet' is naar het beeld van die levensimpuls die ons vandaag voortstuwt om samen te lopen, om samen vooruitgang te boeken: het is een boodschap van hoop."

Naast hen lopen ?

impulse by bordetZin om ons team ‘Impulsion by Bordet’ te steunen door samen met hen de 20 km door Brussel te lopen? 

Ik kom het team ‘Supporters of Impulsion by Bordet’ versterken en ik help zo het aanbod aan post-kankerbegeleiding in het Instituut te ontwikkelen!

Wil je ons helpen ?

Doe een donatie !

Institut Jules Bordet
IBAN : BE72 0910 0972 7816
Mededeling: 97026/OTH0042

De giften gaan integraal naar de ontwikkeling van ondersteunende diensten na kanker en twee projecten in het bijzonder:

 • Het multidisciplinaire opname- en zorgprogramma RESTART dat focust op meer autonomie en een duurzame sociale en professionele herintegratie na borstkanker.
 • De ontwikkeling van een programma voor fysieke activiteit in de Dagkliniek waardoor patiënten in de wachtzaal onder begeleiding van kinesitherapeuten aan sport kunnen doen.